GRAD BELIŠĆE DOBIVA JOŠ JEDAN PODUZETNIČKI INKUBATOR ZA PROIZVODNE DJELATNOSTI

Objavio: Travanj 19, 2021 Vijesti
FIREFLY CAMERA

Odobren je novi projekt Grada Belišća „Novi Polet – izgradnja proizvodnog poduzetničkog inkubatora“ vrijedan 6,3 milijuna kuna, a koji se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga Unaprjeđenje poduzetničke infrastrukture urbane aglomeracije Osijek.

Ukupna vrijednost projekta izgradnje novog proizvodno poduzetničkog inkubatora je 6,3 milijuna kuna, od čega je EU potpora 4 milijuna kuna.

100 % popunjenost uslužnih i proizvodnih poslovnih prostora u Poduzetničkom inkubatoru Polet d.o.o. od samog početka djelovanja te velika potražnja za dodatnim proizvodnim poslovnim prostorima bili su motiv za izgradnju još jednog dodatnog poduzetničkog inkubatora za proizvodne djelatnosti za poduzetnike početnika s područja grada Belišća.

Kroz poduzetničke inkubatore poduzetnici početnici od prve do treće godine poslovanja imaju znatno lakše startne pozicije, nemaju fiksne troškove, nego djelatnost mogu razvijati tri godine, nakon čega im te tri godine poslovanja omogućuju razvijanje do te mjere da mogu samostalno egzistirati na tržištu i biti financijski samoodrživi.

Projekt izgradnje novog proizvodnog poduzetničkog inkubatora ima za cilj izgradnju poduzetničko poslovne infrastrukture koja će omogućiti poduzetnicima na području grada Belišća rast i razvoj vlastitih proizvodnih kapaciteta.

Poduzetnici početnici koji se bave proizvodnim djelatnostima u prvoj godini zakupa poslovnog prostora oslobođeni su plaćanja zakupa u 100% iznosu, u drugoj godini zakupa plaćaju 25% ugovorene zakupnine, dok u trećoj godini plaćaju 50% ugovorene zakupnine.

Poduzetnici početnici koji se bave uslužnim djelatnostima u prvoj godini zakupa poslovnog prostora plaćanja zakup poslovnog prostora u 25% iznosu ugovorene zakupnine, u drugoj godini plaćaju 50% ugovorene zakupnine i u trećoj godini poslovanja plaćaju 75%.

Subvencije i pogodnosti koje Poduzetnički inkubator Polet d.o.o. pruža svojim stanarima:

  • subvencionirani zakup poslovnog prostora

  • stanari su oslobođeni plaćanja u 100% iznosu troškova komunalnih usluga, grijanja, ali i troškova električne energije dobivene putem solarne elektrane

  • besplatno korištenje prostora sa zajedničkom infrastrukturom

  • savjetodavne usluge.

Kroz sve mjere poticanja poduzetništva na području grada Belišća nastoji se:

  • povećati zaposlenost, povećati broj konkurentnih poduzetnika;

  • potaknuti energetski učinkovito poduzetništvo korištenjem obnovljivih izvora energije;

  • potaknuti što veći broj potencijalnih poduzetnika na samozapošljavanje;

  • promovirati poduzetnike početnike lokalnoj i regionalnoj razini;

  • te unaprijediti poduzetničku infrastrukturu stvaranjem povoljnije poduzetničke klime.

EFK_8219S 20210419_150627 FIREFLY CAMERA

Za pregledavanje sadržaja web stranice morate prihvatiti korištenje kolačića. više informacija

„Poduzetnički inkubator Polet d.o.o.“ u obavljanju djelatnosti, prikuplja i obrađuje osobne podatke, poštujući sve relevantne zakonske i podzakonske akte RH i EU štiti vašu privatnost i prema vašim osobnim podacima odnosi se s posebnom pažnjom. Više

U svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva, koristimo kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda stranice ili klikom na gumb "Prihvati" pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više

Zatvori