RADIONICA NA TEMU UVOĐENJA EURA

Objavio: Srpanj 19, 2022 Vijesti
3_euro_re

U  Velikoj vijećnici Osječko-baranjske županije održana je radionica o uvođenju eura, u organizaciji Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj i centra EUROPE Direct Osijek u suradnji s Ministarstvom financija i Ministarstvo gospodarstva i održivoga razvoja.

Sudionike su u uvodnom dijelu pozdravili Brigita Ivoševac, voditeljica centra EUROPE DIRECT Osijek i Denis Ćosić, ravnatelj Županijske razvojne agencije Osječko-baranjske županije.

Predavačice Ivana Ravlić Ivanović iz Ministarstva financija i Mirela Skočić iz Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja održale su prezentacije o promjenama koje nastupaju s uvođenjem eura koje se tiču poslovanja.

Predstavljene su glavne odrednice postupka uvođenja eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj sadržane u krovnom Zakonu o uvođenju eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj. Pojašnjeno je što je to Etički kodeks i zašto bi se poslovni subjekti koji su u direktnom odnosu s potrošačem trebali priključiti toj inicijativi te koje su najvažnije aktivnosti i potrebne zakonske prilagodbe u postupku uvođenja eura za gospodarstvenike i tijela javne vlasti.

Za radionicu koja je bila namijenjena poduzetnicima, posebice obrtnicima i OPG-ovima, malim i srednjim poduzećima, jedinicama lokalne i regionalne samouprave iskazan je veliki interes.

Radionica u Osijeku jedna je u nizu radionica na temu uvođenja eura koje Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj i EUROPE DIRECT centri u Hrvatskoj organiziraju u suradnji Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja i Ministarstvom financija.
PRIPREMA PODUZETNIKA U PROCESU ZAMJENE HRVATSKE KUNE EUROM_MFIN
PRILAGODBA POSLOVNIH SUBJEKATA ZA UVOĐENJE EURA_MINGOR

Za pregledavanje sadržaja web stranice morate prihvatiti korištenje kolačića. više informacija

„Poduzetnički inkubator Polet d.o.o.“ u obavljanju djelatnosti, prikuplja i obrađuje osobne podatke, poštujući sve relevantne zakonske i podzakonske akte RH i EU štiti vašu privatnost i prema vašim osobnim podacima odnosi se s posebnom pažnjom. Više

U svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva, koristimo kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda stranice ili klikom na gumb "Prihvati" pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više

Zatvori