U SKLOPU NPOO OBJAVLJENA PRVA DVA POZIVA NAMIJENJENA MIKRO, MALIM I SREDNJIM PODUZETNICIMA KOJI RAZVIJAJU NOVE PROIZVODE S TRŽIŠNIM POTENCIJALOM

Objavio: Travanj 4, 2022 Vijesti
image (2)

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je 1. travnja dva poziva na dostavu projektnih prijedloga za mikro, male i srednje poduzetnike – “Komercijalizacija inovacija” i “Bespovratne potpore za novoosnovana poduzeća”.

“Komercijalizacija inovacija”

Prihvatljivi korisnici: mikro, mali i srednji poduzetnici usmjereni na proizvodnju naprednih i inovativnih proizvoda i usluga visoke dodane vrijednosti.

Prihvatljive aktivnosti: ulaganja neophodna za komercijalizaciju inovacija i rezultata istraživanja i razvoja, za proizvode i usluge koji su u fazi spremnosti za tržište, uključujući zaštitu intelektualnog vlasništva i plaće zaposlenih na projektu, savjetodavne i pomoćne usluge za inovacije ali i nabavu novih strojeva, opreme i sl. neophodnih za provedbu projekta.

Iznosi potpore:  između 760.000 kuna i 5.320.000 kuna.

Prijave na Poziv „Komercijalizacija inovacija“ zaprimaju se od 20. svibnja 2022.

 

“Bespovratne potpore za novoosnovana poduzeća”

Prihvatljivi korisnici: novoosnovani mikro, mali i srednji poduzetnici (starost poduzeća do 5 godina) koja razvijaju inovacije bazirane na znanju ili visokim tehnologijama.

Prihvatljivi projekti : projekti čiji se proizvodi i usluge nalaze u pred-komercijalnoj fazi i zahtijevaju dodatna financijska ulaganja za dovršetak tehnološke spremnosti.

Prihvatljive aktivnosti: kupnja opreme, materijala, zapošljavanje osoblja i ugovaranje vanjskih usluga za razvoj inovacije. Usporedno s financiranjem, korisnici će u svrhu izgradnje kapaciteta i spremnosti za investicije biti obvezni proći osposobljavanje za specifične vještine za start-up tvrtke.

Iznosi potpore:  između 200 tisuća kuna i 1 milijun kuna

Prijave na Poziv „Bespovratne potpore za novoosnovana poduzeća“ zaprimaju se od 1. lipnja 2022.

Oba poziva se objavljuju u modalitetu trajno otvorenih poziva.

Više informacija na: mingor.gov.hr

Za pregledavanje sadržaja web stranice morate prihvatiti korištenje kolačića. više informacija

„Poduzetnički inkubator Polet d.o.o.“ u obavljanju djelatnosti, prikuplja i obrađuje osobne podatke, poštujući sve relevantne zakonske i podzakonske akte RH i EU štiti vašu privatnost i prema vašim osobnim podacima odnosi se s posebnom pažnjom. Više

U svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva, koristimo kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda stranice ili klikom na gumb "Prihvati" pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više

Zatvori